Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Zo werkt aandacht

  Zo werkt aandacht Stefan van der Stigchel
  Psychologie Maven Publishing
  248 2015

  BAM! Dus zo werkt aandacht!

  Vanaf bladzijde één heeft Stefan al mijn aandacht. Niet alleen de wetenschappelijk onderbouwingen, maar vooral de persoonlijke en verhalend schrijfstijl zorgen dat je dit boek moeilijk kunt wegleggen. Al is dat ’wegleggen’ eigenlijk af en toe wel nodig om alle informatie ook een plekje te geven. Deze informatie ga ik zeker in mijn vak als aandachtsarchitect er vaker op naslaan en het boek verdient dus met recht een plekje in onze MerkWaardige BeepBliotheek.
  Verder zijn de gebruikte voorbeelden fijn divers en allemaal relevant. De 190 lekker lezende bladzijden hadden van mij verdubbeld mogen worden, dus laat ’part II’ maar komen – sorry Jannie, Jasper en Merel… (de belangrijkste namen op de laatste pagina 😉 )

  Opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding

  Reclameborden, websitebanners, wegwijzers, sponsorshirts, etalages, Facebook-meldingen en verkeerslichten: onze ogen worden elke dag gebombardeerd met visuele informatie. Maar wat bepaalt wat ons opvalt en wat niet?

  In Zo werkt aandacht vertelt Stefan van der Stigchel hoe we informatie verwerken, waarom onze ogen meer zien dan we verwerken en wat voor gevolgen dit heeft voor ons dagelijks leven. Hij beschrijft de verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (denk aan reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- en nadeel. Ook beantwoordt hij praktische vragen zoals: Waarom moet je niet te vaak je snelheid checken tijdens het autorijden? Hoe doorzoek je een website het snelst? Waarom zijn sommige reclameborden onmogelijk om te negeren? En wat als het misgaat: welke gevolgen heeft een hersenbeschadiging voor aandacht?

  Dit boek is voor iedereen die interesse heeft in hoe zijn eigen aandacht werkt én hoe je die van anderen kunt beïnvloeden. Het geeft inzicht in de werking van het brein en opent je de ogen voor een belangrijk aspect van ons bestaan: aandacht bepaalt immers wat je wel en niet van de wereld om je heen meekrijgt.

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home