Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Wij zijn big data

  Wij zijn big data Sander Klous, Nart Wielaard
  Geschiedenis & Maatschappij Business Contact
  2014 224

  Big Data. Kans of bedreiging? Hoe kijk jij er tegenaan?
  Sander Klous en Nart Wielaard beweren: ‘Wij zijn big data!’
  Is dat zo?

  Angst. Argwaan. Ze zijn onmiddellijk daar als het over Big Data gaat.
  De kunst is om big data op een positieve manier te benaderen. Kijkend naar de kansen gaat er plots een wereld voor ons open. File’s kunnen over een paar jaar wel eens verleden tijd zijn…

  Big Data is onvermijdelijk. Zie het daarom als een mooie combinatie van maatschappij en technologie, die ons leven anno 2025 gemakkelijker en aangenamer kan maken.

  ‘Wij zijn big data’. Een makkelijk te lezen en te begrijpen boek, waarin de auteurs optimistisch zijn over de oneindige mogelijkheden van big data. Echter durven zij ook een kritische blik te werpen op privacy, die de weerstand van de lezer langzaam laat wegebben.

  Bestel ‘Wij zijn big data’ op Bol.com

  Samenvatting Bol.com

  Met een voorwoord van Viktor Mayer-Schönberger, coauteur van De big data-revolutie Alles is meetbaar, van onze hartslag tijdens een rondje joggen en de muziek die we beluisteren tot de looppatronen in winkels. Door die data te gebruiken kunnen we indrukwekkende analyses maken om bijvoorbeeld filevorming te voorkomen, epidemieën voortijdig te onderdrukken en medicijnen op maat aan te bieden. Zo ontstaat een nieuwe samenleving waarin technologie en maatschappij met elkaar zijn verweven. Toch is er veel weerstand tegen de verdere opkomst van de informatiesamenleving. Mensen zijn bang dat hun privacy in het geding is en willen een slot op hun gegevens. Sander Klous en Nart Wielaard zetten Big Data opnieuw op de kaart. Ze laten zien dat het onvermijdelijk is dat data een steeds grotere rol gaan spelen in de maatschappij en dat dat geen bedreiging hoeft te vormen. Als we een goede basis leggen voor een verantwoorde toepassing van data-analyse, ligt er een toekomst vol kansen voor ons open.

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home