Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Stiekeme signalen

  Stiekeme signalen Leonard Mlodinow
  Psychologie Maven Publishing
  2013 311

  Of het nou gaat om je politieke voorkeur, een sollicitant aannemen, hoeveel fooi je geeft, met wie je samenleeft of welk merk deodorant je koopt: de ware toedracht van onze keuzes ligt ingewikkelder dan we denken. In ‘Stiekeme signalen’ doet Leonard Mlodinow verslag van de verrassende en verbijsterende manieren waarop we onbewust beïnvloed worden, en wat we daarvan kunnen leren.

  De afgelopen twee decennia hebben onderzoekers de verborgen, onbewuste werking van ons brein op vele manieren gemeten. Zo is gebleken dat we andere beslissingen nemen na het zien van een vrolijke film, dat we ons dingen kunnen herinneren die nooit gebeurd zijn en dat niet alleen ons gedrag, maar ook de financiële markt wordt beïnvloed door zonlicht.

  In zijn kenmerkende, heldere en meeslepende stijl vertelt Mlodinow over het uitgebreide onderzoek naar dit onderwerp. Na het lezen van dit boek snap je waarom je eigenlijk het werk doet dat je doet en waarom je bijvoorbeeld dit boek gekocht hebt. Maar vooral leer je hoe je deze inzichten kunt inzetten om jezelf en anderen te beïnvloeden.

  Leonard Mlodinow is natuurkundige, woont in New York, doceert aan Caltech en schrijft populair-wetenschappelijke boeken, zoals, met Stephen Hawking, A Briefer History of Time. Daarnaast schreef hij scenario’s voor films en televisieseries als Star Trek: The Next Generation en MacGyver.

  – samenvatting van Managementboek

   

  Bestel ‘Stiekeme signalen’ op Bol.com

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home