Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Psychologie in 30 seconden

  50 mijlpalen uit de geschiedenis van de psychologie

  Psychologie is zeker van belang voor het maken van je merk. Zowel om intern je kernwaarden vast te stellen en bij je collega’s onder de huid te krijgen, maar ook hoe laat je die kernwaarden en communicatie landen bij je klant. Uiteraard geen diepgang in dit boek, maar een leuke vlucht over diverse theorieën en inzichten. Zeker de moeite om in de kast te hebben.

  Samenvatting Bol.com

  De honden van Pavlov, de psychoanalyse van Freud, het placebo-effect en het gevangenisexperiment van professor Zimbardo… We hebben er allemaal al eens van gehoord, maar weet je er genoeg over om ermee uit te pakken tijdens een etentje of op een feestje? Psychologie in 30 seconden legt de vijftig belangrijkste psychologische theorieën uit in minder dan een halve minuut. Het boek geeft niet alleen meer uitleg over de wereldberoemdste psychologen en hun theorieën, maar staat ook stil bij de werking van onze hersenen en gedachten. Ideaal om je innerlijke demonen getemd te krijgen.

  Recensie(s)
  De samensteller is wetenschapsjournalist en heeft met vier andere auteurs die bijdragen leverden, een poging gedaan om een overzicht te maken van vijftig hoogtepunten in de psychologie, zodat de lezer kan opscheppen over zijn kennis van de psychologie wanneer hij in gezelschap is. Met dit doel zijn ook enkele korte necrologieen in het boek opgenomen. Een naslagwerk of bladerboek, waarin de theorieen oppervlakkig worden beschreven. De samenvattingen zijn verlucht met toepasselijke kleurentekeningen. Als bijlagen een overzicht van gebruikte boeken, tijdschriften en websites, informatie over de auteurs en een register. Verzorgde uitgave.

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home