Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Kanshebbers PIM Marketing Literatuur Prijs 2021

  why winners give it all
  PIM Marketing Literatuur Prijs 2021
  Marketing
  2021

  Dit jaar reikt PIM weer de Marketing Literatuur Prijs aan zowel het beste nieuwe marketingboek én het beste marketingstudieboek. Op 25 november wordt de winnaar bekend gemaakt, aanmelden voor de prijsuitreiking kan via PIM.

  Dit zijn de negen nominaties:

  Act Human Act Human

  Ruim vijfentwintig ervaren bestuurders, ondernemers, researchers, communicatie-, data- en digitale experten en marketeers die het Act Human-denkkader onderschrijven, werkten mee aan dit boek. Samen met de drie hoofdauteurs tonen ze aan welke errors de marketing van vandaag teisteren, hoe de marketing van morgen een collectieve opdracht is, en waarom de chaos omarmen de toekomst van de Human Activator veiligstelt.

  Bouw een succesvolle online marktplaatsBouw een succesvolle online marktplaats

  Dit boek is voor avontuurlijke ondernemers die de nieuwe Airbnb of Uber in hun markt willen worden. Het laat zien hoe je stap voor stap je eigen online marketplace ontwikkelt, zowel groot als klein, van idee tot succes. Heb jij een geweldig idee voor de nieuwe Airbnb of Uber van jouw markt? Of werk je zelfs al aan een platform? Bouw een succesvolle online marktplaats is hét boek over marketplaces geschreven door ondernemers die alle valkuilen hebben gezien en echte successen hebben geproefd.

  Business model shiftsBusiness Model Shifts

  Business Model Shifts is een inspirerende verzameling van meer dan 100 toonaangevende businessmodellen. Ze geven belangrijke inzichten over waardecreatie en relevantie. De cases zijn opgedeeld in zes categorieën: de shift van product naar dienst, de shift van aandeelhouders naar stakeholders, de digitale shift naar altijd verbonden zijn met klanten, de shift naar platformen, de shift naar exponentiële groei en de shift naar circulaire waardecreatie. Elk van de verschuivingen wordt op een visuele manier gepresenteerd en onthult de essentie van waardecreatie.

  Strategie van de kreeftDe strategie van de kreeft

  De strategie van de kreeft zet iedereen die aan de slag gaat met transformatie of echte vernieuwing aan tot denken over wat er nodig is voor succes. Dit boek biedt concrete handvatten door een uitgekiende combinatie van strategiemodellen en leiderschapsinzichten.

  Impact door innovatieImpact door Innovatie

  Impact door Innovatie is een onmisbaar handboek voor iedereen die actief met vernieuwing aan de slag wil: als directeur, professional, mkb-ondernemer of zzp’er. Het brengt innovatie dichterbij en laat zien dat innovatie niet moeilijk maar vooral leuk is. Een toegankelijk boek dat doorspekt is met enthousiasmerende voorbeelden en verhalen over successen en missers. Een werkboek met praktische methodes, vragen en opdrachten om stap-voor-stap de innovatie in je eigen organisatie vorm te geven.

  marktonderzoekdesignMarktonderzoekdesign

  Marktonderzoekdesign is voor iedereen die marktonderzoek ontwerpt en voor studenten in het hoger onderwijs die in hun stage- en afstudeerperiode zitten. ‘We zijn van nature nieuwgierige wezens. Onderzoeken zit gewoon in onze genen’ aldus auteur Iris van Hest. Van Hest behaalde haar Master Marketing Management aan de universiteit van Tilburg. Nu is ze als docent Marktonderzoek & Marketing verbonden aan Fontys Hogescholen. Ze ziet het als haar missie om onderzoek toegankelijk, logisch en praktisch te maken, zowel voor studenten als professionals.

  uit het transformatie moerasUit het transformatiemoeras

  In ‘Uit het transformatiemoeras’ analyseert Menno Lanting organisaties die bezig zijn met ‘digitale transformatie’. Vind maar eens een organisatie die er niet mee bezig is. Toch blijken de meeste organisaties na een enthousiast begin vast te lopen in een waar transformatiemoeras. Ondanks alle investeringen, veranderplannen, transformatiemodellen, canvassen en consultancytrajecten lukt het ze niet om echte resultaten te boeken.

  why winners give it allWhy winners give it all

  Ed Stibbe leert je hoe de bijzondere relatie tussen merkvoorkeur en marktaandeel precies in elkaar zit, waarom en hoe steeds meer bedrijven sturen op merkvoorkeur, en hoe je deze principes op je eigen merk kunt toepassen. Zodat ook jij je klanten kunt geven wat zij willen en zo je marktaandeel kunt vergroten.

  Zoonotic

  Het is de droom van iedere ondernemer om een succesformule te vinden om snel viraal te gaan met zijn/haar product of dienst. Carole Lamarque gelooft dat die succesformule bestaat en wel in de natuur. Het heet een Zoonotic: een virus dat zich razendsnel viraal verspreidt over de hele wereld.

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home