Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Invloed

  Invloed Robert B. Cialdini
  Economie & Bedrijf Academic Service
  2009 318

  Hij ging drie jaar ‘undercover’ voor dit boek: Robert Cialdini. Nu leert hij ons het geheim van succesvol overtuigen in zes eenvoudige principes: Wederkerigheid, consistentie, sociaal bewijs, sympathie, autoriteit en schaarste.

  Klik en zoem. Alle principes zijn zó herkenbaar. Niet gek, want wat blijkt: maar al te vaak vertrouwen we op onze automatische piloot. Gedachteloos gaan we in op verzoeken als ‘duur is goed’ en ‘vijf sterren is kwaliteit’. De principes van beïnvloeding zijn er op gebaseerd. En wij? Wij trappen er massaal in!

  Merkwaardig, want onder andere het succes van Tupperware wordt er door verklaard. We starten met een spelletje, waarbij vele prijzen gewonnen kunnen worden. Win je niets, mag je in de grabbelton graaien (wederkerigheid). En dan: Gastvrouw, vertel maar eens over de mogelijkheden en voordelen van Tupperware. Vriendinnen, buren en familie móéten dat wel geloven! Vele malen overtuigender dan een verkoopster (sympathie). Eenmaal aangekomen bij de aanschaf van de Tupperware producten is daar het feit dat iedereen wel iets mee naar huis neemt (sociale bewijskracht). Tja, dan moet het wel goed zijn, toch?

  Ook de werking van invloed in andere culturen, de rol van het internet, andere nieuwe technologieën en maatschappelijke ontwikkelingen blijven niet onbesproken. Dus, ben jij overtuigd?

  Bestel ‘Invloed’ op Bol.com

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home