Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Huh? – De techniek van het omdenken

  Huh? - De techniek van het omdenken Berthold Gunster
  Creativiteit Lev.
  2015 311

  Een boek over de overgang van een ja-maar- naar een ja-en-manier-van-denken; van het denken in problemen naar het denken in mogelijkheden. Vastdenken versus omdenken.

  Berthold Gunster biedt op een positieve toon de lezer met een aantal te nemen stappen, in te zetten strategieën en de nodige voorbeelden de nodige bagage om een – wellicht onbewust zelf gecreëerd – probleem op te lossen, los te laten of om te denken.

  Samenvatting Bol.com

  Aan de hand van eenvoudige voorbeelden uit het dagelijks leven en de zakelijke wereld schetst de auteur een beeld van zijn ‘ja-maar filosofie’ en de daarbij behorende techniek: de techniek van het omdenken. De basis van dit boek is eenvoudig. Het gaat over de omslag van het denken in problemen naar het denken in mogelijkheden. Van ja-maar naar ja-en. De lezer kiest uit vijftien strategieën de strategie die het beste bij een probleem past. Bij elke strategie wordt aan de hand van voorbeelden uitgelegd wat de strategie inhoudt. Bij de strategie van het verleiden gebruik je bijvoorbeeld het verlangen van een ander om je eigen mogelijkheden te creeren. De vele voorbeelden in dit boek verduidelijken veel, maar laten de lezer ook dwalen: pas aan het eind wordt duidelijk wanneer je welke strategie het beste kunt inzetten. De auteur geeft trainingen en workshops in het bedrijfsleven over cultuur, communicatie en leiderschap. Dit is het tweede boek van zijn hand over de ja-maar filosofie, na ‘Ja-maar, wat als alles lukt?’

  Bestel ‘Huh? De techniek van het omdenken‘ op Bol.com of Managementboek.nl

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home