Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Harder praten helpt niet

  Harder praten helpt niet Sarah Gagestein & Job Boersma
  Psychologie Haystack
  2015 184

  Harder praten helpt niet. Vaak heb je gewoon gelijk, maar waarom krijg je het dan niet? Het probleem is dat mensen niet gevoelig zijn voor jouw rationele argumenten. Het boek geeft een mooie samenvatting hoe je met slim in zetten van communicatie je doelgroep beter kunt beïnvloeden. Daarbij willen de schrijvers bewust wegblijven van manipuleren! Echter, ons brein – en vooral het onbewuste deel – heeft een andere aanpak nodig dan pure feiten. We moeten in communicatie dus goed inzetten op emotie. Harder praten helpt niet is een goede verdiepingsslag op een aantal onderwerpen uit Captivology. Het leest makkelijk weg.

  Samenvatting Managementboek.nl
  Je moet juist inspelen op de emoties, persoonlijke belangen en onbewuste denkprocessen van je partner, collega of kind. Ga niet harder praten, maar verplaats je in de ander om erachter te komen op welke knoppen je moet drukken.

  Wil je een extra pauze op je werk, leg je manager dan uit hoe populair zij zich daarmee zou maken op de afdeling. Ben je klaar met het onbeschofte gedrag van een collega, complimenteer hem dan als hij wél iets aardigs doet. Wil je dat je kinderen gezond eten, laat ze dan zelf hun favoriete groenten kiezen.

  Overtuig anderen door in te spelen op hun denkroute en zet ze dan op een ander spoor.

  Taalstrateeg Sarah Gagestein (Denk niet aan een roze olifant) en psycholoog Job Boersma (Ik weet dat u liegt) weten wat werkt en niet werkt als je anderen wilt beïnvloeden. Op basis van actueel sociaalpsychologisch onderzoek en nieuwe praktijkinzichten hebben ze zeven praktische strategieën bedacht waarmee je iedereen in elke situatie voor je kunt winnen. Stop met nog meer argumenten te geven en verleid de ander met de onweerstaanbare overtuigingskracht van breinmedicijnen, verbale aikido en helikopterkunst.

  Mooie samenvatting hoe je de olifant in een brein stuurt en de ruiter de teugels heeft.

  –  Jeroen van IJzendoorn

  Dit boek is te bestellen via Managementboek.nl. Ook verkrijgbaar als e-book.

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home