Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  De Wil van Technologie

  De Wil van Technologie Kevin Kelly
  Technologie Maven Publishing
  2012 463

  Het is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit gelukt om een technologie tegen te houden of niet in gebruik te nemen. Één van de fascinerende voorbeelden, die er voor zorgen dat je na het lezen van ‘De wil van technologie’ nooit meer hetzelfde naar technologie kijkt…

  Binnen no time wordt je beeld van technologie op zijn kop gezet. Hoe kan op twee totaal verschillende plaatsen op de wereld eenzelfde uitvinding worden gedaan, die zich vervolgens ook nog nagenoeg hetzelfde ontwikkelen tot in het hier en nu? Neemt technologie de wereld over?

  Kevin Kelly legt onze eigen evolutie naast technologische ontwikkelingen. Het werpt een heel ander licht op de relatie tussen mens en technologie, want al snel blijkt: natuur en technologie liggen niet zo heel ver uit elkaar! Merkwaardig! Helemaal als Kelly zich waagt aan het voorspellen van de toekomst…

  Spoken de vragen inmiddels ook door jouw hoofd? Wissel dan ook eens van perspectief en kom tot fantastische inzichten over de ontwikkelingen om ons heen. Verplichte kost voor iedereen die met beide benen in de huidige wereld staat. Een aanrader voor iedereen daarbuiten. Heeft technologie een wil…?

  Bestel ‘De wil van technologie’ op Bol.com

  Samenvatting Bol.com
  Met dit veelgeprezen meesterwerk zorgt Kelly ervoor dat we ons begrip van technologie radicaal zullen herzien. Aan de hand van talloze fascinerende voorbeelden laat Kelly zien dat het begrip technologie veel breder is dan we denken en dat bijvoorbeeld steden, muziek, onderwijs en taal ook technologieën zijn. Maar ook de relatie tussen mens en technologie komt in een nieuw daglicht te staan: het is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit gelukt om een technologie tegen te houden of niet in gebruik te nemen. De kern van Kelly’s boodschap is dat technologie in essentie de voortzetting is van onze eigen evolutie en dat de scheidslijn tussen natuur en technologie dus veel minder duidelijk is dan we denken. Onderweg identificeert Kelly belangrijke ‘neigingen’ van technologie die ervoor zorgen dat we veel betere voorspellingen kunnen doen voor de toekomst. Of ze nu pessimistisch of optimistisch zijn, discussies over technologie zullen nooit meer hetzelfde zijn.

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home