de kracht van Scrum Rini van Solingen Eelco Rustenburg

De kracht van Scrum

De kracht van scrum
Rini van Solingen & Eelco Rustenburg
Pearson Education

Snel & effectief waarde leveren! Een alternatieve, inspirerende aanpak voor projectmanagement.

- Jeroen van IJzendoorn

Afkomstig uit de rugbysport. Zijn waarde bewezen in de software wereld. De manier van werken zal ook zeker daarbuiten plaats gaan vinden. Ontdek de kracht van Scrum!

Scrum biedt een alternatieve aanpak bij het managen van je project. Een stap-voor-stap aanpak om zoveel mogelijk waarde te leveren. Snel en effectief. Een inspirerende methode, waarbij teamverantwoordelijkheid en klantbetrokkenheid centraal staan.

Het einddoel? Bij aanvang van een project weet je hooguit de richting. Behandel de fases van een project, als project op zich. Met veel ruimte voor feedback trek je snel lering uit voorgaande stappen. De kunst is daar snel op te reageren! Niet afwachten; sprint er op af!

 

Lenen of kopen?
Je kunt ‘De kracht van scrum’ in onze merkwaardige Beepbliotheek lenen als je klant/bekende van ons bent. Maar je kunt hem natuurlijk ook zelf kopen bij Managementboek.nl.

Samenvatting Bol.com 
Een inspirerend verhaal over een revolutionaire projectmanagementmethode. SCRUM is een op Lean gebaseerde projectmanagementmethode voor het snel en effectief ontwikkelen van software. Scrum hanteert een stap-voor-stap aanpak en stelt waardeverhoging, teamverantwoordelijkheid en klantbetrokkenheid centraal. Scrum wordt al veel gebruikt in de IT, maar is ook daarbuiten uitstekend toepasbaar en wint de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit. Dit bijzondere managementboek in de stijl van een roman is in twee à drie uur te lezen. Het vertelt het verhaal van Mart Versteeg, CTO bij een software-bedrijf, die worstelt met een hopeloos vertraagd softwareproject voor een Amerikaanse klant. Met behulp van Pekka, een Finse Scrum-coach, gooit hij het roer om, waarbij hij een aantal van de veelvoorkomende problemen in zijn organisatie structureel oplost. Rini van Solingen is adviseur en coach op het gebied van Agile/Scrum projectmanagement en softwareontwikkeling, en leidt daarnaast het onderzoek en onderwijs over gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft. Eelco Rustenburg leidt de Agile consultancy- en trainingsdivisie bij Xebia, een van de pionierende partijen achter de opkomst van Scrum in België en Nederland.

Categorie: ,
Tags: ,