Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  De big datarevolutie

  De big datarevolutie Viktor Mayer-Schönberger Kenneth Cukier
  Economie & Bedrijf Maven Publishing
  2013 303

  De big datarevolutie – Samenvatting Bol.com

  In de afgelopen twee jaar hebben we meer informatie geproduceerd dan in de 2000 jaar ervoor; denk aan alle e-mails, digitale foto’s, bonuskaartgegevens, kaarten en financiële cijfers. Deze onvoorstelbaar grote hoeveelheid digitale gegevens wordt niet alleen opgeslagen, maar ook steeds beter geanalyseerd. Big data-analyse levert kennis op die verregaande gevolgen heeft voor hoe we denken, werken en leven.

  Viktor Mayer-Schönberger, hoogleraar aan het Oxford Internet Institute en Kenneth Cukier, dé big data-journalist van The Economist, bundelden hun krachten om de gevolgen van deze big datarevolutie voor het eerst duidelijk in kaart te brengen. Op meeslepende wijze beschrijven ze waarom juist Google het best in staat is het verloop van een griepvirus te voorspellen en hoe Twitter kan ‘zien’ wie de verkiezingen gaat winnen.

  Binnenkort zijn we zelfs in staat te berekenen welke behandeling een patiënt moet krijgen, waar een inbraak gaat plaatsvinden en wie in aanmerking komt voor promotie. De big datarevolutie beschrijft een van de belangrijkste ontwikkelingen van de 21ste eeuw.

  Bestel ‘De big datarevolutie’ nu via Bol.com

  Of bespaar een boom en bestel het e-book!

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home