Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Coders

  Coders - Clive Thompson
  Coders Clive Thompson

  Onze wereld bestaat uit steeds meer code. Die wordt meestal geschreven door programmeurs. Hoe denkt deze groep? Is het een eenduidige groep? Wat houdt ze bezig, waar liggen ze wakker van en wanneer slapen ze?

  Als je ook maar enigszins bij wilt blijven in de huidige wereld, dan is het verstandig om iets van die programmeer taal te weten. En dan bedoel ik niet persé die echte C++ taal (of iedere andere programmeertaal). Maar de taal die programmeurs ‘spreken’ en hoe jij ze aan kunt aanspreken. Want ze zijn machtig en worden alleen nog maar machtiger… Begrijp jij ze?

  Samenvatting Managementboek.nl

  Elk tijdperk heeft zijn eigen toonaangevende beroepsgroep. In de negentiende eeuw waren het juristen (bij vorming van rechtsstaten), en in de twintigste eeuw bankiers (financiële markten) en ingenieurs (inrichting van steden). Das war einmal. Welkom in de 21e eeuw, het tijdperk waarin programmeurs de dienst uitmaken. De ‘coders’ zijn niet alleen de architecten van onze moderne maatschappij (van internet tot kunstmatige intelligentie), maar ook de oprichters en eigenaren van de invloedsrijkste bedrijven (van Google tot Facebook). Hoog tijd dus om hen beter te leren kennen.

  Want wie zijn deze mensen die in essentie onze wereld vormgeven? Wat voor iemand voelt zich aangetrokken tot werk dat onmenselijke precisie vereist? En misschien de belangrijkste vraag: hoe klinkt de manier van denken van de coder door in onze samenleving?

  Clive Thompson, een van de invloedrijkste tech-denkers, neemt ons mee in een onthullend antropologisch onderzoek naar misschien wel de machtigste groep mensen ter wereld. Hij laat ons de homogene groep zien waaruit de huidige coder-populatie bestaat, lees: witte mannen met een voorliefde voor ontregelende uitvindingen waarvan later pas bekeken wordt welke morele implicaties ze hebben. Maar hij beschrijft ook hoe coderen de wereld onmiskenbaar heeft verbeterd en waar wij non-coders over na zouden moeten denken. Oftewel, ontmoet de nieuwe machthebbers: ze zijn je wereld aan het veranderen.

   

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home