Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Captivology

  Captivology Ben Parr
  Technologie HarperCollins Publishers Inc
  2015 256

  Captivology – Hoe krijg ik jouw aandacht? Wat een fantastisch boek is dit. Ben Parr beschrijft op een makkelijke en verhalende manier hoe je de 7 triggers van aandacht goed kunt inzetten.

  Op een persoonlijke manier met veel voorbeelden krijgen alle triggers een duidelijke uitleg. En ’to top it all off’ maakt hij ook nog eens gebruik van diverse wetenschappelijke studies om alles te onderbouwen. Na het zien van zijn presentatie op SXSW in 2015 moest ik dit boek lezen.

  BAM!
  De deur slaat dicht en je kijkt om. Waarom? Automaticity (1), omdat je oer brein geprogrammeerd is om gevaar te herkennen.

  Past het binnen een hokje
  Vooroordelen hebben we allemaal, over alles. Dus kijk binnen welk bestaand Framing (2) je communicatie past en maak daar gebruik van

  Dit is geen tussenkopje
  We zijn geprogrammeerd om zaken die buiten de standaard vallen op te pikken. Disruption (3) is niet alleen iets wat we in de zakenwereld als huidige overlevingsstrategie zien, maar we kunnen het in communicatie ook goed gebruik van maken.

  [Like]
  We zijn altijd op zoek naar een Reward (4). Daar krijgt ons brein fijn neurotransmitters voor en daar worden we blij van. Deze gratification kun je daarnaast ook nog eens onderverdelen in intrinsiek en extrinsiek. Balanceer ze goed!

  Mede mogelijk gemaakt door Sheryl Sandberg
  In dit boek maakt Parr veelvuldig gebruik van Reputation (5) door op het juiste moment de juiste persoon te vermelden – zoals Facebook COO Sandberg. Maar ook het bouwen aan je eigen reputatie zorgt voor lange termijn aandacht waarmee je je merk kunt maken

  Deze zin is niet a
  We onthouden zaken die niet af zijn of die we nog niet helemaal begrijpen nu eenmaal beter! De film industrie is een master in Mystery (6), maar ook voor jouw merk kun je zorgen voor de nodige puzzels en cliffhangers. Zorg wel voor de juiste afronding – en op tijd.

  Dank je wel, ik waardeer je aandacht
  Niet alleen omdat Acknowledgement (7) de laatste trigger is die Parr beschrijft, maar omdat ik het oprecht leuk vind dat jij deze review hebt gelezen. Heeft jouw merk voldoende aandacht voor zijn/haar klanten?!

  Lenen of kopen
  Je kunt captivology in onze merkwaardige Beepbliotheek lenen als je klant/bekende van ons bent. Maar je kunt hem natuurlijk ook zelf kopen bij Bol.com. captivology is ook verkrijgbaar als e-book.

  Misschien wel het beste boek wat we in 2016 hebben gelezen. Captivology! BAM, aandacht!

  – Jeroen van IJzendoorn

  Factor Tachtig Blog – ‘Aandacht: nu, korte termijn, lange termijn. Nog niet zo lang geleden onderwerp van ons blog ‘Binnen de juiste context, of juist niet’.

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home