Meld een boek aan

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in onze Merkwaardige boekenkast?

  Brand Design

  Brand design Ruud Boer
  Branding Pearson Benelux B.V.
  2015 295

  Een kijkje in het creatieve (merk)proces. Van oriëntatie tot presentatie. ‘Brand Design’ maakt een mooie koppeling tussen marketing en design.

  Bekijk je merk eens als persoon. Wie is je merk? Waar staat het voor? In begrijpelijke Nederlandse taal noemt Ruud Boer dit het merkinnerlijk. Hoe vertaal je die persoonlijkheid naar merkuiterlijk? Hoe vertaal je die persoonlijkheid naar activerend merkgedrag?

  Ga aan de slag met de Merkwijzer en het Brand Design Model. Grijp de kern van je merk en werk die uit tot in detail! Dít is onmisbare vakliteratuur, als je het ons vraagt!

  Bestel ‘Brand Design’ op Bol.com

  Samenvatting Bol.com
  Er zijn veel theorieboeken geschreven over marketing, merken en communicatie. Ook zijn er diverse schitterend vormgegeven designboeken verkrijgbaar. Maar de koppeling tussen marketing en design was nog onontgonnen gebied. Brand Design vult dat gat en levert daarmee een positieve bijdrage aan het vakgebied. De kern voor dit boek vormt het Brand Design model dat ontwikkeld is door Ruud Boer. In hoofdstuk 1 komen alle relevante aspecten met betrekking tot merken aan bod. In hoofdstuk 2 worden het begrip Brand Design en het Brand Design-model geïntroduceerd. Het model vormt de basis voor de volgende drie hoofdstukken, over achtereenvolgens het merkinnerlijk, het merkuiterlijk en het merkgedrag. Hoofdstuk 6 geeft meer inzicht in welke merkstrategieën er zijn en in hoofdstuk 7 komt het hele proces nogmaals aan bod, vanuit een complete case voor Fair Trade Original. Deze vierde editie heeft dezelfde hoofdstukopbouw als de derde editie, maar is volledig in kleur, bevat veel meer afbeeldingen van praktijkvoorbeelden, heeft een ander lettertype en een iets groter formaat. Op basis van input van gebruikers uit het onderwijs is een aantal onderwerpen toegevoegd, zoals Brand Activation en Experience Marketing. Ten slotte is er aandacht besteed aan het gebruik van begrijpelijke en Nederlandse woorden. Zo is bijvoorbeeld ‘mentale merkidentiteit’ vervangen door ‘merkinnerlijk’ en ‘visuele merkidentiteit’ door merkuiterlijk. Met al deze aanpassingen is de vierde editie nog toegankelijker geworden en geeft het een nog beter inzicht in de complexe materie van branding.

  Dit boek kopen?

  Dat kan! Klik op een van de knoppen om dit boek te bestellen! Of steun de boekensector en bestel hem hier.

  Deel dit boek:

  Gerelateerde boeken

  Terug naar home